Lukioon uusi linja

Parikkalan lukio perustaa yleislinjan rinnalle eläinlääketieteen opintoihin valmentavan opintolinjan, jossa opiskelija pääsee jo lukion aikana tutustumaan eläinlääkärin työhön ja parantamaan eläinlääkäriopinnoissa tarvittavia valmiuksia. 

Opintolinjan valinneille on tarjolla yleislinjan opintojaksojen lisäksi esimerkiksi opintojaksot eläinten käyttäytymiseen, eläinten käsittelyyn ja hoitoon, lääkelaskuihin, laborointeihin ja preppausta ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin.

Lukion uudistuminen on herättänyt innostusta kunnassa, sillä maaseudulla opiskelun toivotaan alentavan kynnystä tulla maalle töihin. Maaseudun eläinlääkäreiden virkoihin on ollut vaikea saada hakijoita kaikkialla Suomessa. Moni eläinlääkäriksi kouluttautuva kokee tuotantoeläinten ja hevosten hoitamisen vieraampana kuin pieneläinten hoidon.

Parikkalassa halutaan tehdä myös isoja eläimiä tutummiksi eläinlääkärin ammatista haaveileville. “Eläinlääketieteellisiin opintoihin valmentavan opintolinjan valinnut opiskelija pääsee seuraamaan maaseutueläinlääkärin työtä. Lisäksi opiskelija voi hakeutua TET-harjoitteluun maatiloille tai talleille”, kuvailee rehtori Arto Juntunen.  

Ylioppilaskirjoituksissa Parikkalan lukio on ollut parhaiden pienten lukioiden joukossa pitkään. “Hienoja tuloksia tehdään myös pienissä lukioissa”, rehtori myhäilee. Lukion väellä on muitakin tyytyväisyyden aiheita, sillä väistötiloissa opiskelu päättyy tämän lukuvuoden jälkeen. Opetus alkaa syksyllä -23 uudessa ja modernissa puurakennuksessa/ puukoulussa.  

Eläinlääketieteen opintoihin valmentaviin opintoihin otetaan 20 ja yleislinjalle 16 opiskelijaa. Parikkala on hyvien kulkuyhteyksien varrella ja rautatieasemalta on vain kilometri koululle. Kunnalla on mahdollisuus tarjota myös ilmainen asuminen ja lemmikinkin voi ottaa mukaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *