Yleislinja

Yleislinjan ja lukion esittelyä

Valitsemalla Parikkalan lukion yleislinjan, et sulje itseltäsi mitään mahdollisuuksia pois.  Lukio-opinnoista voit saada laajan skaalan erilaisia tietoja ja taitoja elämääsi varten. Osa opinnoista on kaikille pakollisia yhteisiä opintojaksoja, loput opintojaksot voit valita kiinnostuksen kohteidesi mukaan.  

Parikkalan lukion yleislinjalla opiskelet pakollisten opintojaksojen lisäksi myös valtakunnallisia ja koulukohtaisia syventäviä opintojaksoja.  Parikkalan lukiossa on pieneksi lukioksi paljon koulukohtaisia syventäviä opintojaksoja.  Esimerkiksi tarjolla on ruskaretki –vaelluskurssi, eläinten lajintuntemus, biologian tutkimusopintojaksot, yrittäjyyskurssi, koodauskurssit ja tietotekniikka sekä oppiaineiden yhteisiä soveltavia opintojaksoja.  Lisäksi opintopisteitä voi saada hyväksi luettua esimerkiksi ajokortista tai hygieniapassin suorittamisesta. Löydät lisää tietoa Parikkalan lukion opetussuunnitelmasta. https://parikkala.fi/kasvatus-ja-koulutus/lukiokoulutus/liitteita-opiskeluun/

Lukiomme ryhmät ovat pieniä, jolloin opettajilla on mahdollisuus neuvoa, myös tukiopetusta ja lisä preppausta kirjoituksiin on mahdollista saada tarvittaessa.

Lukion perinteisiin ohjelmanumeroihin kuuluvat penkkareiden ja vanhojen päivän lisäksi, ryhmäytysretket syksyllä, vierailut ystävyyskuntaamme Pedersöreen, tunnelmallinen puurojuhla viimeisen koulupäivän iltana, ilta- ja yökoulut sekä juhlavat lakkiaiset keväällä. Lukion opiskelijakunta järjestää tapahtumia yhdessä lukion henkilökunnan kanssa.

Kansainvälisyysprojekteissa on mahdollisuus matkustaa ulkomaille. Myös nuorisotoimi järjestää kansainvälisyysmatkoja, joihin lukiolaiset voivat osallistua.

Jos lukio-opintojen aikana kaipaat lisää haasteita, voit jo lukioaikana osallistua joidenkin yliopistojen opintoihin.  Yliopistojen lukiolaisille suunnattuun tarjotaan voit tutustua opinto-ohjaajan kanssa.